čtvrtek 17. září 2015

Xenophobe´s guide to the Czechs I.

Finally! Dostala jsem se přes veškeré své vlastenectví, které se ve mě objevilo neznámo odkud, k nahlédnutí do Xenofóbova průvodce. Mno. Musím s nelibostí uznat, že některé věci tam autor vystihl opravdu bravůrně, některé další jsou poněkud trapné a nevidím v tom žádný vtip :D Český HUMOR tam je charakterizován přibližně takto (ne,že by to nebylo výstižné :D) :


Jsem tady sice krátce, ale opravdu nesouhlasím s tvrzením, že Britové jsou hrozní suchaři. Ano v jistých věcech, jako je chování se na veřejnosti, oblékání jsou konzervativní a svoje soukromí si střeží opravdu hodně (při příjezdu jsem slyšela historku, že si jedna jejich známá, když hlídala děti, vlezla k nim do postele a četla jim, a to by prý Brit nikdy v životě neudělal, takové narušení soukromí!). Ale humor jim rozhodně nechybí. Dokonce humor HF je neskutečně podobný tomu českému, no, popravdě, možná si ho pletu s tím černým, medickým :D Ale u večeří, což je prakticky jediný čas, kdy se s ním já potkávám, ležím většinu času pod stolem. Ne, alkoholem to není, dneska jsem zas dostala jen na dně skleničky! Ale smíchy :D

S: Tati,stojí ti vlasy!
HF: It´s cool, isn´t it?

Je pravda, že to občas přežene:
S: Mami, ty máš hrozně starý a nemoderní iPhone! Měla by sis koupit nový iPhone 6!
HF: S, takže pokud to takto u tebe ve světě chodí, že když je něco nemoderní a obnošené, tak to jdeš vyměnit, neměli bychom tě vzít do města a vyměnit tě za nějakou novější holčičku?

Jako další vlastnost se tam probírá ZÁVIST:
God and Saint Peter were walking the Earth. It was a cold night and they were looking for a place to put their heads down. Everywhere they were refused, until they reached a dilapidated cottage where they were received with kindness and even with a share of simple food. God revealed himself and offered their hosts anything they could possibly wish for. "Lord, we have nothing but a pair of old hen, while our neighbour has nice, young goat. Every day it gives them two litres of milk..."
"You´d like the same? " interrupts God. "No," replies the villager. "We want their goat to die."
Netřeba komentáře :D

Trošku vtipkují o našich papučích (Čechy), pantoflích (Brno a okolí), cuklích (Severní Morava) (divím se, že ne o ponožkách v sandálích :D):



Nechybí ani politika:


"An unemployed gypsy pays a reluctant visit to the employment office and says "I want work, I want a job." The clerk looks at him in astonishment and offers him a super excutive position with huge salary, his own office, a company limousine and dishy secretary. The shocked gypsy shouts angrily "Are you taking the mickey?!" "Yes I am," says the clerk, "but you started it."

Taky trochu pohoršující tvrzení v souvislosti s Německem:




 A nakonec něco o lásce :D


To be continued....

2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. No já vybrala jen ty "špeky" :D Každopádně tohle je jen z půlky knihy, kterou jsem navíc četla letem světem...jsem zvědavá na druhou půlku :D

      Vymazat